day&night hairdressers

Haarkleuring met Original Mineral

Original Mineral CCT

Waarom gebruikt day&night de haarkleuringen van Original Mineral?


In 2014 is day&night hairdressers overgestapt op de haarkleuring van het merk Original Mineral.

De permanente haarkleuring Mineral CCT onderscheidt zich door de ontbrekende, agressieve ingrediënten resorcinol, PPD en ammonia. De kleuring heeft niet meer die sterke ammoniak die vroeger in de salon hing. Dat is een stuk prettiger. De geur blijft dus ook niet hangen in je haar. In plaats daarvan bevat de kleuring onder meer een actief mineralencomplex van amandelolie en zonnebloempit wax. De verf hecht niet aan de hoofdhuid, dus je krijgt ook geen vlekken meer op je oren en voorhoofd.

Er zijn totaal 100 permanente kleuren waarmee je hairstylist bovendien nóg meer kleuren mee kan creëren. Er is sprake van een goede grijsdekking en de kleur van jouw haar kan tot vijf niveaus lichter worden gemaakt. Bijna elke kleur is mogelijk door de ontelbare combinaties die de kappers kunnen maken. Het hangt dus helemaal af van de creativiteit van jouw hairstylist. En bij day&night zit dat wel goed! Wil jij liever een semi-permanente haarkleuring? Dat kan ook! O&M heeft tevens de kleurlijn Liquid CCT; een lijn met diverse haarverven die geen permanente kleur in het haar achterlaten. De liquids kunnen direct na een kleurbehandeling als een spoeling worden gebruikt. Ook kan de liquid als zelfstandige behandeling worden gebruikt, bijvoorbeeld om de kleur even op te frissen.

Ben jij op dit moment zwanger of staat dit wel in de planning, maar denk jij dat jouw haar verven schadelijk is voor het kindje? Don’t worry, mom! O&M is niet schadelijk voor het ongeboren kindje. Dit komt doordat er dus geen PPD in de producten zit, wat de grootste boosdoener zou zijn. Dierenliefhebbers hoeven ook niet te vrezen, want de producten zijn niet op dieren getest.


Liquid CCT

LIQUID CCT

BIJZONDER DOOR EEN MIX VAN TASMAANSE ZEEWIER EN VOEDENDE OLIËN.

De nieuwste generatie demi-permanente kleuren van O&M. Deze ammonia vrije demi-kleuringen zijn uniek door de gepatenteerde mix van voedende oliën en Tasmaanse zeewier dat het haar gezonder maakt en bovendien een hooglanzende kleur geeft die na 4-6 weken langzaam uit het haar wegvaagt.

CHEMISCHE STOFFEN


Ammonia


Een chemische stof dat de haarschubben open zet zodat de kleur volledig door het haar kan worden geabsorbeerd.
- Onaangename geur
- Veel mensen zijn allergisch geworden door het kleuren van hun haar met gevolgen als: Een jeukende hoofdhuid en waterige/rode ogen.

Vervanging: Mea - Monothanolamine


Een alkalische drager dat de schubbenlaag doet opzwellen zodat de kleur geabsorbeerd kan worden. Dit ingredient is geurloos en zacht voor de handen en de (hoofd)huid.

PPD


Parafenyleendiamine is een chemische stof die veelvuldig en traditioneel wordt gebruikt als permanente haarverf. Mensen die zeer allergisch zijn voor PPD hebben hun haar niet kunnen verven met een traditionele haarverf. bekend als een mogelijk carcinogeen. Allergische reacties voor PPD komen vaak voor en reacties omvat dermatitis, rode vlekken en zwellingen van de hoofdhuid en het gezicht. In sommige ernstige gevallen zwellen de oogleden volledig dicht en kan resulteren in contact urticaria en anafylaxie

Vervanging: PTDS - P-Toluenediamine Sulfate


Recente onderzoeken tonen aan dat meer dan 50% van de mensen die geen haarkleuring kunnen gebruiken dat PPD bevat wel haarkleuring met PTDS als alternatief ingredient kunnen gebruiken. Dit ingredient wordt ook nog eens in lage concentraties gebruikt in de O&M formules.

Resorcinol


Gebruikt als kleurstof en wordt ook vaak gevonden in actuele acne behandelingen.
- Vermoed wordt dat het de hormoonhuishouding ontregeld
- Vermoed wordt dat dit een giftige stof is op het menselijk imuunsysteem.
- vermoed wordt dat het giftig is voor flora en fauna.

Vervanging: 2-Methylresorcinol OF 4-Cloro resorcinol


Volgens recente huid onderzoeken hebben deze chemicalien minder kans op overgevoeligheid en zijn ze biologisch afbreekbaar en dus veel beter voor het milieu.