Haarkleuring met Original & Mineral

Haarkleuring met Original & Mineral

Waarom gebruikt day&night hairdressers de haarkleuringen van Original & Mineral?

In 2014 is day&night hairdressers overgestapt op de haarkleuring van het merk Original Mineral.

De permanente haarkleuring Mineral CCT onderscheidt zich door de ontbrekende, agressieve ingrediënten resorcinol, PPD en ammonia. De kleuring heeft niet meer die sterke ammoniak die vroeger in de salon hing. Dat is een stuk prettiger. De geur blijft dus ook niet hangen in je haar. In plaats daarvan bevat de kleuring onder meer een actief mineralencomplex van amandelolie en zonnebloempit wax. De verf hecht niet aan de hoofdhuid, dus je krijgt ook geen vlekken meer op je oren en voorhoofd.

Er zijn totaal 100 permanente kleuren waarmee je hairstylist bovendien nóg meer kleuren mee kan creëren. Door de goede grijsdekking kan de kleur jouw haar tot vijf niveaus lichter maken. Bijna elke kleur is mogelijk door de ontelbare combinaties die de kappers kunnen maken. Het hangt dus helemaal af van de creativiteit van jouw hairstylist. En bij day&night hairdressers zit dat wel goed! Wil jij liever een semi-permanente haarkleuring? Dat kan ook! O&M heeft tevens de kleurlijn Liquid CCT; een lijn met diverse haarverven die geen permanente kleur in het haar achterlaten. Direct na de kleurenbehandeling kunnen we de liquid gebruiken als spoeling. Ook kan de liquid als zelfstandige behandeling worden gebruikt, bijvoorbeeld om de kleur even op te frissen.

Ben jij op dit moment zwanger of staat dit wel in de planning, maar denk jij dat jouw haar verven schadelijk is voor het kindje? Don’t worry, mom! O&M is niet schadelijk voor het ongeboren kindje. Dit komt doordat er dus geen PPD in de producten zit, wat de grootste boosdoener zou zijn. Dierenliefhebbers hoeven ook niet te vrezen, want de producten zijn niet op dieren getest.

Chemische stoffen Ammonia

Een chemische stof dat de haarschubben open zet zodat de kleur volledig door het haar kan worden geabsorbeerd.
– Onaangename geur
– O&M bevat geen ammonia
– Veel mensen zijn allergisch geworden door het kleuren van hun haar met gevolgen als: Een jeukende hoofdhuid en waterige/rode ogen.

Vervanging: Mea – Monothanolamine

Een alkalische drager dat de schubbenlaag doet opzwellen zodat de kleur geabsorbeerd kan worden. Dit ingredient is geurloos en zacht voor de handen en de (hoofd)huid.

PPD

Parafenyleendiamine is een chemische stof die veelvuldig en traditioneel wordt gebruikt als permanente haarverf. Mensen die zeer allergisch zijn voor PPD hebben hun haar niet kunnen verven met een traditionele haarverf. bekend als een mogelijk carcinogeen. Allergische reacties voor PPD komen vaak voor en reacties omvat dermatitis, rode vlekken en zwellingen van de hoofdhuid en het gezicht. In sommige ernstige gevallen zwellen de oogleden volledig dicht en kan resulteren in contact urticaria en anafylaxie

Vervanging: PTDS – P-Toluenediamine Sulfate

Recente onderzoeken tonen aan dat meer dan 50% van de mensen die geen haarkleuring kunnen gebruiken dat PPD bevat wel haarkleuring met PTDS als alternatief ingredient kunnen gebruiken. Dit ingredient wordt ook nog eens in lage concentraties gebruikt in de O&M formules.

Resorcinol

Gebruikt als kleurstof en wordt ook vaak gevonden in actuele acne behandelingen.
– De hormoonhuishouding kan vermoedelijk ontregelen.
– Er is een vermoeding dat dit een giftige stof is voor menselijk imuunsysteem.
– vermoedelijk giftig voor flora en fauna.

Vervanging: 2-Methylresorcinol OF 4-Cloro resorcinol

Volgens recente huid onderzoeken hebben deze chemicaliën minder kans op overgevoeligheid en zijn ze biologisch afbreekbaar en dus veel beter voor het milieu.