Authentic Beauty Concept haarproducten

Authentic Beauty Concept haar producten
Authentic Beauty Concept haar producten
Authentic Beauty Concept haar producten

Authentic Beauty Concept

ABC – de afkorting van Authentic Beauty Concept, is een holistisch premium brand ontwikkeld in samenwerking met een uniek kappers collectief met een nieuwe kijk op authentic beauty. De haarproducten van Authentic Beauty Concept zijn met zorg samengesteld.

Duurzaam & clean beauty

Bij deze haarverzorging lijn staan duurzaamheid en clean beauty voorop. Momenteel zijn 28 van de 31 producten vegan formules en wordt er hard gewerkt om de laatste drie producten ook vegan te mogen noemen. In deze producten zal je geen siliconen, parabenen, sulfaten of kunstmatige kleurstoffen aantreffen, maar 100% natuurlijk en dierproefvrije ingrediënten. 

Ingrediënten Authentic Beauty Concept

ABC maakt gebruik van zorgvuldig geselecteerde ingrediënten voor de producten. De producten van ABC zijn samengesteld uit een mix van onttrokken natuurlijke extracten. De Hydrate productlijn bevat bijvoorbeeld mango extracten en basilicum extracten. Mango staat bekend om zijn anti-oxidant eigenschappen, vitamines en mineralen. Basilicum is ontstekingsremmend.

Sociale initiatieven

Daarnaast zet Authentic Beauty Concept zich in voor sociale initiatieven. Het doel van ABC is producten te produceren met integriteit. Sinds 2017 supporten ze daarom de Sustainable Guar Initiative – een programma dat bijdraagt aan het verbeteren van de leefomstandigheden van duizenden kleine Guar boon boeren in India door te werken met een transparante waardeketen. In de producten is Guar** gebruikt als een verzorgend ingrediënt, dat het haar makkelijker doorkambaar maakt en een zacht gevoel geeft.

**Guar hydrxypropyltrimonium chloride

Meer ontdekken?

Wil je meer ontdekken over de mooie producten van Authentic Beauty Concept? Kom dan gezellig langs in een van onze salons en vraag je kappers naar meer informatie.