day&night hairdressers
Prijslijst

Kapper Samantha

Terug
Samantha van Day and Night Samantha van Day and Night Samantha van Day and Night
Afspraak maken
Bekijk de Google reviews Reviews Schrijf zelf een review
Schrijf een review over Samantha
Voornaam
Achternaam
Werkt bij
Interview

'Ik wilde graag naar Amsterdam, waar veel culturen naast elkaar leven en het straatbeeld veel inspiratie geeft'


Lees het interview met Samantha

Samantha Duivis is geboren in Amsterdam en verliet op 4 jarige leeftijd de hoofdstad. Haar jeugd bracht ze grotendeels door in Mijdrecht. 

“Ik heb de kappersopleiding gedaan in Woerden en werkte daarnaast 3 dagen in de week bij Jacks in Mijdrecht. Ook na mijn opleiding bleef ik hier werken. De klanten zagen me nog steeds als stagiair en daar wilde ik vanaf. Ik wilde terug naar mijn roots!”

Samantha klopte aan bij niemand minder dan Rob Peetoom. Na een dag modellen laten zien startte ze er als junior en doorliep de academy en alle functieniveau’s daaropvolgend. Uiteindelijk gaf ze hier zelf ook training in kleuren en knippen. Het was een goede leerschool.

“Ik wilde graag naar Amsterdam, waar veel culturen naast elkaar leven en het straatbeeld veel inspiratie geeft. Ik ben er geboren en heb er nog familie wonen, ik ben altijd verbonden geweest met de stad.”

Ik vind vooral dat iedereen zichzelf moet kúnnen zijn


Dat haar vriend van Javaans/Chinees/Surinaamse komaf is heeft Samantha’s interesse en waardering voor andere culturen zeker versterkt. Het ‘anders’ zijn is wat haar betreft bijzonder. “Ieder zijn eigen cultuur en eigen dingen. Dat en dat iedereen naast elkaar leeft vind ik bijzonder. Ik vind vooral dat iedereen zichzelf moet kúnnen zijn.”

Een duidelijk statement. Het typeert Samantha’s karakter. Open, sociaal, ze kan goed luisteren, is gevoelig en houdt van gezelligheid. ‘Genieten van het leven, want je leeft maar één keer.’

Het leven zelf leerde haar deze wijsheid. “Ik ben nog wel eens negatief, maar dan is het mijn vriend die me de positieve kant van dingen weer laat inzien. Vroeger zag ik per definitie alleen maar beren op de weg, maar daar ben ik in veranderd.”

Samantha is intussen 10 jaar samen met haar vriend, Farly. Samen kregen ze dochtertje Cassie.

Een sociaal, verzorgend beroep, waarbij contact met mensen centraal staat

Ze zou waarschijnlijk schoonheidsspecialist zijn geworden als het vak kapster niet bestond. In ieder geval iets met je handen, want Samantha is niet van het leren en cijfers. Ze was al jong met het haar van haar moeder in de weer. “Met haar kun je lekker uitpakken.” In de tussenliggende jaren dacht ze heus wel eens of iets heel anders gaan doen een goed idee zou zijn. Het beroep stewardess speelde even door haar hoofd (over iets heel anders gesproken) en sinds ze zelf moeder is had het beroep kraamverzorgster haar ook leuk geleken. ‘Een sociaal, verzorgend beroep waarbij contact met mensen centraal staat’, daar gaat Samantha’s hart harder van kloppen. 


Via Flawser, een kapsalon in Amsterdam maakt Samantha eind 2017 de overstap naar Day & Night hairdressers in de Jordaan. “Ik ben goed in mijn vak en uiteindelijk is een eigen salon mijn grote droom. Day & Night voelt als dé tussenstap naar dit uiteindelijke doel.”
Een pony geen goed idee? Ik zal je eerlijk mijn mening geven

“Qua haar is alles bespreekbaar. Ik ben eerlijk. Een pony geen goed idee? Ik zal je eerlijk mijn mening geven. Ik kijk naar het totale plaatje, je stijl, kleding en zoek wat daar bij past. Ik haal veel ideeën uit social media. Ik ben een perfectionist, een doorpakker. Kleuren en knippen is mijn specialiteit en vooral highlights vind ik leuk om te doen. Ik praat en werk tegelijk. Kapot of pluis haar, een mislukte balayage? Ik zorg dat het weer mooi word. Door te kijken wat de mogelijkheden zijn en het goed te verzorgen.“

Wanneer Samantha praat over de besteding van haar vrije tijd vertelt ze onlangs met haar vriend een weekendje naar Praag te zijn geweest. Een brede lach verschijnt op haar gezicht. Ze hadden een jubileum te vieren en even met zijn twee weg was fijn.
“Ook met het gezin willen we reizen en veel leuke dingen doen.”

Op Ibiza voelen we ons thuis, daar kan echt alles

“Ieder jaar gaan we in de zomer naar Ibiza. Op Ibiza voelen we ons thuis, daar kan echt alles. Je kan er een weekend losgaan, maar je kunt er ook heel goed op vakantie met kinderen voor de rust en stille strandjes. Het is maar twee uur vliegen en je bent op een totaal andere plek. Je voelt je er vrij om te zijn en te doen wie je bent of wat je wil. Hippie is leuk, qua stijl. Qua kleding kan alles. Kapsels zijn nonchalant en los maar stylish.” Samantha verblijft altijd nabij Ibiza stad, in Figueretas. “ Dan kun je ‘savonds gezellig wandelen door de stad en langs de haven, en veel restaurantjes binnen handbereik. Hier genieten we met ons gezin.”

LuisteraarSociaalPerfectionist

Mijn profiel


Favo vakantie:

Ibiza! Tips van Samantha: Cala Tarida, Cala Vadella en Cala Bassa


Salons:

Jacks in Mijdrecht
Rob Peetoom (Bijenkorf, Amsterdam)
Flawser Amsterdam
Day & Night Jordaan


Opleiding:

Mavo
Kappersopleiding


Privé:

Moeder van Cassie
Vriendin van Farly


Vrije tijd:

Festival op zijn tijd: van R&B tot techno Muziek! Draaien we veel thuis. Houdt van Mexicaans eten en sushi 

Is gek op de saotosoep en bami van haar schoonmoeder. “Die zijn heerlijk!“