ANNE SERIESE VERTELT: WAT TE DOEN TEGEN HAARUITVAL?

Elke week neemt onze hairstylist Anne Seriese (werkzaam in onze salon in de Jordaan) je mee in de wereld van de kappers. Ze houdt je op de hoogte van de nieuwste haartrends, geeft handige tips en vertelt je uitgebreid over alle do’s-and-don’ts op het gebied van haar. Deze week: wat te doen tegen haaruitval?

12353406_961237230610233_1066632076_n 12317786_636922836445938_1313914223_n

Last van haaruitval, wat nu? Dat is een vraag die door veel klanten gesteld wordt. Ze zijn benieuwd naar de oorzaak en de volgende vraag is uiteraard wat ze er aan kunnen doen.

Meestal is het genetisch gepaald of je haar naarmate je ouder wordt dunner wordt. Daar kun je helaas vrij weinig aan doen. Wél kun je een afspraak maken bij de kapper voor een goed advies om eventueel het kapsel aan te passen zodat het haar er wat voller uitziet.

Er zijn vaak verschillende oorzaken. Bij een zwangerschap kan het haar juist weer dikker worden en na de bevalling valt het haar vaak weer wat meer uit. Als je wat meer last hebt van haaruitval kan het ook te maken hebben met stress of met je gezondheid. Hou het altijd goed in de gaten en wees lief voor je haar.

Hier een paar tips die eventueel kunnen helpen bij haaruitval en/of dunner wordend haar.

-Gebruik een shampoo met cafeïne
-Neem vaker de tijd voor jezelf om even tot rust te komen (mediteer elke dag 5 min), zo kun je beter met stressvolle situaties omgaan.
-Masseer elke dag stevig je hoofdhuid, dat is erg goed voor de doorbloeding
-Borstel je haar niet te hard maar ga zacht met je haar om
-Eet en drink gezond en neem dagelijks je vitamines

Kan jouw haar wel een opknapbeurt gebruiken? Via onze website kan je met Anne of een van onze andere hairstylisten een afspraak maken voor knippen en/of kleuren. Je bent van harte welkom in één van onze salons! Onze salons zijn gevestigd op het Gerard Douplein (De Pijp) en in de Hazenstraat (Jordaan). Zien we je snel?

Share This Post