ANNE SERIESE VERTELT: DE STRIJD TEGEN HOOFDROOS

Elke week neemt onze hairstylist Anne Seriese (werkzaam in onze salon in de Jordaan) je mee in de wereld van de kappers. Ze houdt je op de hoogte van de nieuwste haartrends, geeft handige tips en vertelt je uitgebreid over alle do’s-and-don’ts op het gebied van haar. Deze week: de strijd tegen hoofdroos.

12353406_961237230610233_1066632076_n 12317786_636922836445938_1313914223_n

Witte schilfertjes op je donkere kleding zijn vervelend en iedereen weet meteen wat er dan aan de hand is. Maar wat is hoofdroos nou precies? En wat kun je er tegen doen? Ik leg het je in deze blog uit!

Hoofdroos is een milde vorm van eczeem, de schilfertjes zijn oude huidcellen die loslaten van de huid. Gelukkig is roos niet besmettelijk, maar het wordt wel vaak erger bij lage temperaturen en een lage luchtvochtigheid. Door een vette hoofdhuid wordt er meer talg geproduceerd wat roos kan veroorzaken. Maar je kunt er ook aanleg voor hebben. Mensen met een gevoelige huid kunnen bijvoorbeeld meer last hebben van roos. En wist je trouwens dat mannen vatbaarder zijn voor hoofdroos? Dat tonen diverse onderzoeken aan.

Als je last hebt van roos wil je daar natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Wist je dat UVB-straling roos vermindert? Profiteer daarom lekker van de zonnige dagen. Wat heel goed helpt is je haar om de paar dagen wassen met een goede anti-roos shampoo. Masseer de shampoo stevig in het haar en laat het vijf tot tien minuten inwerken. Het masseren van je hoofdhuid vermindert de schilfering. Spoel de shampoo altijd goed uit! Als er zeeprestjes achterblijven kunnen die de hoofdhuid irriteren. Zorg er voor dat je tijdens het uitspoelen niet te heet water gebruikt, want dit irriteert je hoofdhuid. Gebruik altijd lauw water.

Styling producten zoals wax, mousse of haarlak kun je blijven gebruiken, die hebben geen invloed op roos. Als je merkt dat de anti-roos shampoo niet reageert, dan is het iets anders en adviseer ik om je huisarts er even naar te laten kijken.

Een hele fijne verzorging voor de hoofdhuid is de Dry Scalp Treatment van Moroccanoil. Het is geschikt voor de droge/beschadigde hoofdhuid en het vermindert en verzacht de irritatie. Ik leg je uit hoe je deze treatment het beste kunt gebruiken.

dry scalp treatment moroccanoil kapper amsterdam

Verdeel het haar in vier gelijke delen. Breng in elk deel, op iedere 5 cm, 3 tot 6 druppels van het product aan. Masseer de druppels over de hoofdhuid. Laat het product vervolgens 5 tot 10 minuten inwerken en borstel het haar zachtjes door. Spoel het daarna grondig uit en was het haar. Ik raad je dit product enorm aan! De Dry Scalp Treatment van Moroccanoil is te koop in onze Day & Night salons in Amsterdam. Onze kapperszaken zijn gevestigd in de Hazenstraat (Jordaan) en op het Gerard Douplein (De Pijp).

Share This Post