ANNE GHEBRIAL VERTELT: BESCHADIGD HAAR, WAT NU?

Elke week neemt onze hairstylist Anne Ghebrial (werkzaam in onze salon in de Jordaan) je mee in de wereld van de kappers. Ze houdt je op de hoogte van de nieuwste haartrends- en nieuwtjes, geeft handige tips en vertelt je uitgebreid over alle do’s-and-don’ts op het gebied van haar. Deze week: beschadigd haar, wat nu?

14355528_1298677453508313_6293079660022604080_n
Dag lieve mensen,

Veel mensen hebben er last van: witte puntjes aan de punten van het haar. Zo vervelend! Je laat het netjes elke acht weken bijknippen door je kapper, maar toch komen die witte puntjes elke keer vrij snel weer terug. Herkenbaar? Dit kan komen door een overmatig gebruik van styling tools, zoals de stijltang, krultang en föhn. Maar ook kan teveel UV-straling de oorzaak zijn, en ook als je teveel in contact geweest met chloor en zeewater kun je er last van krijgen.

Maar negen van de tien keer ligt de oorzaak bij je voedselpatroon. Jouw haar bestaat voor 88 procent uit proteïnen, ook wel bekend onder de naam Keratin. Als je haar beschadigd is, komt dat meestal door een tekort aan proteïnen. Probeer qua voeding erop te letten dat je genoeg voedsel eet en/of drinkt met proteïnen erin. Vind je dat lastig? Je kunt ook supplementen slikken om extra proteïnen binnen te krijgen. Zelf struin ik regelmatig in De Tuinen rond. Hier vind je in de schappen allerlei gezonde middeltjes met proteïnen erin, die goed zijn voor je huid, haar, nagels en ga zo maar door.

Mijn tips qua voeding voor gezond haar:

– Zalm zit vol met omega 3 vetzuren en vitamine B-12 en ijzer.
– Donkere groenten zoals spinazie en broccoli zijn een bron van vitamine A en C.
– In bonen zit veel ijzer, zink en biotine
– Eieren zijn één van de beste proteïne bronnen.
– Magere melkproducten zijn een bron van calcium. Goed voor de haargroei!

Met de juiste haarverzorgingsproducten kom je ook al een heel eind. De lijn van Repair van Moroccanoil zit vol proteïne. Vooral het herstellend masker vind ik persoonlijk een enorme aanrader!
Je kunt natuurlijk zelf ook een masker maken voor meer glans in het haar. Wat heb je nodig? 1 Avocado, 2 eetlepels yoghurt en 1 eetlepel honing. Even roeren, in masseren en goed uitspoelen. Hello shiny hair!

Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips hebben. Als jullie een vraag hebben of een onderwerp weten waarover ik een leuke blog kan schrijven op het gebied van haar, laat het mij weten! Stuur gerust een mailtje naar anneseriese@hotmail.com. Ik beantwoord je mail graag.

Tot volgende week! Liefs, Anne

Share This Post