day&night hairdressers
Prijslijst

Kapper Anne Stolker

Terug
Anne Stolker van Day and Night Anne Stolker van Day and Night Anne Stolker van Day and Night
Afspraak maken
Bekijk de Google reviews Reviews Schrijf zelf een review
Schrijf een review over Anne Stolker
Voornaam
Achternaam
Werkt bij
Interview

'Ik houd van recht door zee. Dat snap ik tenminste.'


Lees het interview met Anne Stolker

Met Anne weet je waar je aan toe bent. “Ik ben best wel veeleisend naar mijn collega’s en mezelf. Omdat ik het belangrijk vind dat alles op een bepaald niveau is naar klanten toe. Ik stel hoge eisen aan mensen, maar ook aan mezelf. Ik houd van eerlijk en van recht door zee. Dat snap ik tenminste.“ Aan plannen doet ze zo min mogelijk. Omdat er altijd iets leuks op je pad komt. Een les die ze leerde toen ze in de grote stad zichzelf mocht worden. 

 


“Waarom ik doe wat ik doe? Omdat ik het leuk vind om iemand een ander gevoel te geven, een goed gevoel te geven met iets wat ze eigenlijk al hebben maar het nog mooier te maken. De creativiteit maakt het leuk, dat nooit iets hetzelfde is, dat je eigenlijk elk moment van de dag wat anders doet en mensen er altijd blij van worden.  

 


Het draait om goed communiceren , je moet dezelfde taal spreken, hetzelfde bedoelen om het perfect te krijgen. Die sociale vaardigheden vind ik ook heel erg interessant. Dat je met iedereen een andere persoonlijke band op bouwt, in korte tijd.” Een serieus gesprek of geen? Alles is mogelijk bij Anne. 

 


De grootte van de kapsalon maakt me niet uit. Je bent uiteindelijk met zijn twee bezig.

 


Anne kapt nu 12 jaar, sinds 5 jaar in Amsterdam, daarvoor werkte ze altijd in Utrecht. 
“De grootte van de kapsalon maakt me niet uit, het gaat me er om hoeveel tijd je hebt voor je klanten. Ik vind persoonlijke aandacht heel belangrijk. Je bent uiteindelijk met z’n twee bezig en niet met 60 anderen om je heen. Ruimte om te bewegen is wel fijn. En deze salon heeft een tuin! â˜º”

 


Dat je de smaak van je vaste klanten steeds beter leert kennen en dus weet wanneer je iets nieuws kan voorstellen. Dat een klant na vaak adviseren en dat niet te willen het ineens tóch wil! Ik vind dat gewoon heel erg leuk. Maar een verandering hoeft niet heel groot te zijn. Met kleine veranderingen naar de perfectie zoeken. Als het voor de klant een verandering is en prettig draagbaar, dan is het goed. 

 

 

Nu ben ik oud en laat ik het uitgroeien.. Ik wilde weten hoe grijs ik intussen ben..

 

Mijn eigen haar zit altijd vast. Mijn klanten kennen mij alleen met vast haar. Ik vind het haar van mijn klanten belangrijker dan dat van mezelf. Maar ik heb het in de afgelopen jaren alle kleuren gehad die je kunt bedenken: groen, blauw, roze, lavendel, witgrijs. Nu ben ik oud en laat ik het uitgroeien.. Ik wilde weten hoe grijs ik intussen ben. ;-)

 


Werken voor Day & Night hairdressers vind ik heel fijn. Ontspannen. De sfeer en kleuren van de salon in de Westerstraat spreken me aan, geven een warm gevoel. Dat veel collega’s er al lang werken zegt mij genoeg. En het zijn leuke meiden. Met zin in het vak. Als je stoelhuur doet bestaat het niet dat je je vak niet leuk vindt. 

 


Ik houd van buiten. En van zomer. Het maakt me niet uit waar ik ben. Het gaat meer om de mensen met wie ik ben. Met vrienden. Of familie.
Extreme hobby’s, tics? Nee, niet echt. Ik ben altijd nieuwsgierig naar nieuwe dingen. 

 


Ik had toen niet door dat ik anders was

 

Ik ben opgegroeid in Bunnik. Daar paste ik niet zo goed. Ik lag niet zo goed op de basisschool. Leefde in een eigen droomwereld en droeg andere kleren. Kleurrijk vooral. Nog steeds heb ik veel vintage kleren. Ik had toen niet door dat ik anders was. 

Toen ik later in Utrecht naar school ging heb ik voor mezelf leren opkomen en maakte ik veel vrienden. 

 


Mijn kappersopleiding was een particuliere studie. Mijn moeder was bang dat er anders niets van me terecht zou komen. 
Ik was jong, had overal commentaar op en als ik ergens iets van vond of dat mensen normaal moesten doen, dan zei ik dat ook.

Vanaf het tweede jaar ben ik heel erg mijn best gaan doen. Het was streng en met kleine klassen. Achteraf gezien kan ik zeggen dat ik dat nodig heb gehad.

 


Anne heeft goed contact met haar ouders, zus en broertje. “Mijn ouders zeiden dat je alles mag worden, als je maar gelukkig bent. Ik ben wel de enige in het gezin die maar één studie heeft gedaan. Ik volg natuurlijk zeer regelmatig cursussen van het kappersvak en dat vind ik leuk om te leren. Voor nu is het zo goed allemaal. Ik woon alleen, ben single. Plannen maken?

 


Ik vind het al moeilijk om te bedenken wat ik vanavond eet

 


Ik vind het al moeilijk om te bedenken wat ik vanavond eet. Wil je voor altijd in Amsterdam wonen vragen mensen mij soms? Ja, dat weet ik gewoon niet. Het ligt aan hoe ik me voel. Dingen die moeten doe ik. Het liefst doe ik alles op gevoel en ik plan niet zoveel, ik zie wel hoe het komt. Ik heb altijd alles gepland. Toen merkte ik dat je daardoor ook dingen mist. 

Als je alles plant ontstaan er geen spontane dingen. Er komt altijd wel iets leuks op je pad.”

ANNESTOLKERHAIRDRESSER

Mijn profiel


Naam: Anne
Leeftijd: 30 jaar
Geboren in: Bunnik
Opleiding: Instituut Thomas
Gewerkt: Salon B

Favoriete ...
Eten: pasta
Restaurant: Balthazar's Kitchen
Vakantie: waar het warm is