day&night hairdressers
Prijslijst

Kapper Nenad

Terug
Nenad van Day and Night Nenad van Day and Night Nenad van Day and Night
Afspraak maken
Bekijk de Google reviews Reviews Schrijf zelf een review
Schrijf een review over Nenad
Voornaam
Achternaam
Werkt bij
Interview

'Geisha's hadden mooi glanzend haar. Dat kwam door de camelia olie.'


Lees het interview met Nenad

Nenad woonde tot zijn 28e  in Joegoslavië. Hij studeerde er en had een succesvolle carrière als zanger. Vanwege de oorlog was het onmogelijk een toekomst op te bouwen. Amsterdam werd Nenad’s nieuwe thuis. Hier breidde hij zijn kapperservaring uit en runde hij ruim tien jaar een salon aan de grachtengordel. Keeshondje Bumble vergezelt hem naar de salon in de Westerstraat. 

 

“Ik houd van persoonlijk contact, dat is ook hoe ik met mensen te werk ga. Het is iets uit zuidelijke landen dat mensen uit de buurt elkaar opzoeken, maar in het buurtje rond de gracht waar mijn eigen zaak gevestigd was heerste eenzelfde sfeer. Ook als ze geen klanten waren kwamen buurtbewoners even mijn salon binnen voor een praatje“, zegt Nenad als hij de sleutel van de buurvrouw aanneemt die haar zoon straks bij hem komt ophalen.

 

Ieder persoon is verbonden aan zijn of haar verhaal

 

“Mensen vertellen makkelijker over hun problemen bij de kapper dan bij de psycholoog. Hier ben je het kwijt zonder gevolgen. Ik ben afgestudeerd aan de pedagogische academie waar het vak psychologie onderdeel van uitmaakte. Het komt me nog goed van pas. Elk uur komt een nieuw verhaal voorbij. Mensen zijn soms verbaasd wat ik van ze heb onthouden. Ieder persoon is voor mij verbonden aan zijn of haar verhaal.”

 

Nenad’s klantenbestand groeide en groeide in de loop der jaren. Als een klant een moeilijke periode meemaakt is hij in staat wat extra tijd in te boeken. “1% van mijn klanten komt van de straat. Mijn klantenkring is voornamelijk opgebouwd via-via. Men komt al met een bepaald vertrouwen.”

 

Zingen was mijn uitlaatklep

 

Nenad koos oorspronkelijk voor de pedagogische academie om met kinderen in het basis onderwijs te werken. “Eenmaal aan het werk ontdekte ik dat ik onvoldoende individuele aandacht aan de kinderen kon geven. Dat zinde me niet. Ik werd er niet gelukkig van. 

 

Zingen vond ik altijd leuk en ik was er hobbymatig mee bezig. Het was mijn uitlaatklep. Het bleek dat ik wel wat in huis had.“ Intussen voltooide Nenad de kappersopleiding in Joegoslavië (later Servië), werkte overdag als kapper en trad hij ‘s avonds op met de band. Ook in Nederland trad hij nog een aantal keren op. “Ik heb er al die tijd dat ik zelfstandig ondernemer was geen tijd meer voor gehad.“

 

Japanse inspiratie

 

Goed verzorgd haar gaat volgens Nenad over techniek in combinatie met de juiste verzorgingsproducten. Grote inspiratie voor Nenad is Shu Uemura, een Japanse make up artist die succes had in Hollywood, een bijzondere man, onder andere verantwoordelijk voor de styling van sterren als Frank Sinatra & Lucille Ball. In de producten van het eigen merk van Shu Uemura zit camelia olie. (voor zijn eigen zaak stond een camelia plant) 

 

“Geisha’s hadden mooi glanzend haar. Dat komt door camelia olie. Japanners zijn meesters in simplicity. Ze brengen schoonheid tot een hoger segment. Zo anders dan de westerse beschaving. Ik was de eerste in Nederland die de producten gebruikte. Ik zou nog wel eens naar Japan willen als ik de tijd heb.” Een glimlach verschijnt op Nenad’s gezicht. 

 

Met al die Japanse inspiratie kan het trouwens gebeuren dat je tijdens het haren wassen een shiatsu massage krijgt van Nenad. 

 

Je kop moet aan het werk blijven

 

“Ik ben geen tovenaar maar als je techniek beheerst dan kun je veel met haar. Ik blijf altijd nieuwsgierig en kijken naar hoe het vak zich ontwikkeld. Je kop moet aan het werk blijven, dat past wel bij wie ik ben.”

NENADMARTINOVICKAPPER

Mijn profiel


Nenad