day&night hairdressers
Prijslijst

Kapper Charissa

Terug
Charissa van Day and Night Charissa van Day and Night Charissa van Day and Night
Afspraak maken
Bekijk de Google reviews Reviews Schrijf zelf een review
Schrijf een review over Charissa
Voornaam
Achternaam
Werkt bij
Echt super goed geholpen door Charissa!
Guido Guido
WOLCK
Interview

'Ik kon voor €30 naar Rome. Voor €30 ga ik ook uit eten.'


Lees het interview met Charissa

Charissa is een stoere chick met een niet-alledaagse hobby. Bodybuilden. “Er zijn momenten dat ik het rustiger aan doe en er geen wedstrijden op de planning staan. Het moet je liggen. Het kost heel veel energie en veel tijd. Het wordt onderdeel van je leven.” 


“Ik was vroeger dikker. Toen ik in de kapperswereld kwam te werken en meer en meer met uiterlijke verzorging in contact kwam dacht ik: ik wil met meer dan alleen haar bezig zijn. Ik ben gaan sporten en zelfstandig afgevallen, maar heb uiteindelijk een personal trainer in de arm genomen. Anderhalf jaar later was ik ruim 25 kilo kwijt en stond ik op een erepodium.”

Wat haar zóver bracht? “Een vriend van mij deed aan wedstrijden. Ik ging een keer kijken en daar ontstond de gedachte: dit wil ik ook kunnen. Daar moet je echt wel veel voor doen. 

Je moet letterlijk heel veel en mag heel weinig. Twee keer per dag trainen, geen rotzooi eten, niet te veel uitgaan, laat staan uit eten. Het was heel intensief. Ik heb vroeger op hoog niveau gedanst, maar dit is topsport.”

Deze zomer mag ze weer veel van zichzelf en verheugt ze weer van alles te bestellen wat lekker is. “Het is goed zo, ff geen six-pack en leuke dingen doen. Dat gaat me zeker lukken. Ik ben sowieso niet verslavingsgevoelig.”

Charissa woont met chihuahua Milo. Geboren in Goes, ging op haar 17e in de buurt van Utrecht wonen en na een tussentijds uitstapje naar Haarlem kocht ze drie en half jaar geleden een huis in Vianen. “Amsterdam vind ik een leuk stad. Ik ben opgegroeid in een omgeving waar je nog net niet het touwtje uit de brievenbus had hangen. Ik zal altijd behoefte hebben aan die rust en gemoedelijkheid. Amsterdam is fijn maar wanneer ik in mijn eigen tuin zit en niks hoor kom ik pas echt weer tot rust.”

Reizen is haar passie. Rome haar stad (met name het eten, cultuur en de mensen). Voor haar verjaardag nog vloog ze er voor anderhalve dag even heen. Charissa reist bij voorkeur alleen. 3 dagen even alleen naar Malaga bijvoorbeeld. “Voor mij is vliegen niet meer heel bijzonder. Een ticket kost soms zo weinig. Ik wilde met mijn verjaardag graag ergens heen. Ik kon voor 30 euro naar Rome. Voor 30 euro ga ik ook uit eten, dus ik dacht: waarom niet? “

Sportief en reislustig, zoals Charissa zelf zegt, een écht Wanderlust-meisje. “Je hebt hier in Amsterdam veel toerisme. Ik verwacht veel mensen te ontmoeten en dus ook verhalen uit de hele wereld te horen. In plaats van dat ik de verhalen met mijn reizen ophaal, komen ze meer naar mij toe. Dat is ook heel erg leuk.”

Plannen is niet per sé haar ding. Nadenken over hoe het leven er over 30 jaar uitziet? Ze heeft zelfs geen idee hoe het er over 5 jaar uitziet.

Werken tot je 67e als kapster? “Dat zou kunnen. Ik zou niet weten wat ik anders zal doen. Als ik me té focus op de toekomst vergeet ik in het nu te leven.”

Charissa oogt heel ontspannen en kiest haar woorden zorgvuldig. Naar eigen zeggen is ze niet snel onrustig. Hoewel, die ene dag dat ze ceremoniemeester was op de bruiloft van een vriendin en verantwoordelijk voor het reilen en zeilen die dag maar tegelijk voor de kapsels van de bruid, de moeder van de bruid en de zus, “Toén had ik stress!” 


Ik zie haar als een sieraad. Het is het enige dat je nooit uit kunt doen. 

Bruiden vindt Charissa leuk om te doen. “In een kapsalon komen mensen voor een momentje voor zichzelf. Ik vind het belangrijk de tijd te nemen voor een klant. Ik zie haar als een sieraad. Het is het enige dat je nooit uit kunt doen. Haar is best bepalend om je okay en zelfverzekerd te voelen. Ik zoek graag net even die edge op en ben gek van kleur. Natuurlijk, maar toch met een zekere personal touch. Het is een misvatting dat kappers heel graag willen knippen. Hoe meer er af mag, hoe duidelijker het verschil te zien is. 

Ik denk dat het aan de communicatie ligt als je iets aflevert waar de klant niet blij mee is.

Als klant moet je altijd het gevoel kunnen hebben om te zeggen, hier ben ik niet blij mee. Bij een eerste kennismaking is het nog lastig, maar wanneer je iemand langer kent voel je vanzelf als iets wel of niet goed zit.

Kappers zoeken altijd een manier om je tevreden te maken of om het op te lossen wanneer je echt niet blij bent. Ik vraag de klant altijd zelf even de handen door het haar te halen om te voelen of het naar hun zin is. Ik blijf het een wonder vinden dat we na een gesprek met de klant óns beeld van hoe het eindresultaat zal zijn in het hoofd van de klant kunnen krijgen.”

Of ik dan een perfecte dag heb? Je kunt een perfecte dag op je werk creëren. Maar ook iets leuks doen met vrienden of tot laat op het terras zitten. Ik vind die balans mooi.“

ReislustKleurenSportief

Mijn profiel


Naam: Charissa

Leeftijd: 28 jaar

Geboren in: Goes

Opleiding: Kappersopleiding Goes

Gewerkt: Salon B Haarlem en Hilversum

Favoriet: Starbucks

Eten: iets wat ik thuis niet kan maken. Sushi, Afghaans en Thais bijvoorbeeld

Restaurant: Loetje!

Vakantie: Rome, maar buiten Europa (been there) staat er nog veel op het lijstje