ANNE SERIESE VERTELT: ZO VAAK MOET JE JE HAREN WASSEN

Elke week neemt onze hairstylist Anne Seriese (werkzaam in onze salon in de Jordaan) je mee in de wondere wereld van de kappers. Ze houdt je op de hoogte van de nieuwste haartrends- en nieuwtjes, geeft handige tips en vertelt je uitgebreid over alle do’s-and-don’ts op het gebied van haar.

12317786_636922836445938_1313914223_n12353406_961237230610233_1066632076_n

 

Deze week: hoe vaak per week moet je je haren wassen?

Dit is een vraag die ik heel vaak te horen krijg van mijn klanten. Ik kan hem nu voor jullie allemaal goed beantwoorden! Zo weinig mogelijk krijg je vaak te horen…Dat is enigszins ook waar maar het ligt er toch echt aan wat voor soort haar je zelf hebt. Bij fijn haar is vaker wassen nodig, anders zit er totaal geen volume meer in na drie dagen niet wassen. Bij droog krullend of droger dikker haar kun je het wassen veel langer uitstellen. Droger, dikker en ook krullend haar heeft meer “vet” nodig en het klinkt even vies maar door niet te wassen maak je zelf meer talg (vet) aan. Wat voor droger dikker en krullend haar juist erg fijn is.
Dus bij fijner haar zeg ik probeer om de 3 dagen je haren te wassen en voor iedereen met dikker, droger en/of krullend haar is 1 keer in de week echt prima.

Wat is nou eigenlijk de functie van wassen? Shampoo heeft een reinigende werking. Het verfrist het haar en verwijdert het natuurlijke haarvet. Als je je haar te vaak wast droogt het sneller uit. Een beetje vet (talg) hoort in je haar. Talg heeft een belangrijke functie, het beschermt je haar en houdt het soepel.
Als je je haar gekleurd hebt is het belangrijk om het niet te vaak te wassen, want anders vervaagt de kleur sneller. Gebruik bij gekleurd haar altijd een kleurhoudende shampoo en conditioner de Hydrate & Conquer van Original Mineral.

Gebruik ook altijd een conditioner, ook als je fijn haar hebt. Tijdens het wassen gaan de haarschubben openstaan en een conditioner zorgt ervoor dat deze weer sluiten. Je hoeft niet heel veel te gebruiken, de grootte van een euromunt is voldoende. Breng het vooral aan op de haarpunten en lengte van het haar. Daar is je haar vaak droger en kan het dus wel wat extra verzorging gebruiken.

Meer tips over goede verzorgende producten? Maak snel een afspraak op onze website!

 

Share This Post