ANNE SERIESE VERTELT: ZO HOUD JE JE HAREN GEZOND

Elke week neemt onze hairstylist Anne Seriese (werkzaam in onze salon in de Jordaan) je mee in de wondere wereld van de kappers. Ze houdt je op de hoogte van de nieuwste haartrends- en nieuwtjes, geeft handige tips en vertelt je uitgebreid over alle do’s-and-don’ts op het gebied van haar.

12317786_636922836445938_1313914223_n12353406_961237230610233_1066632076_n

Deze keer: hoe houd je je haar gezond?

Anne: “Het allerbelangrijkste: wees lief voor jezelf! Niet alleen voor je lichaam, maar ook voor je haar. Koop om te beginnen een goede borstel. De Paddle Brush van Moroccanoil is erg fijn voor je haar. De “borstelharen” van deze borstel werken als een conditioner en sluiten de schubben van het haar. Met gezond en glanzend haar als resultaat. De borstel is uiteraard verkrijgbaar in onze salons.”

Bescherm je haar tegen de hitte van stylingtools 
Anne: “Föhnen en stylen kunnen het haar sneller beschadigen of uitdrogen, gebruik daarom altijd een beschermend product tegen de hitte van de föhn of stijltang. De Heat Styling Protector van Moroccanoil beschermt het haar tegen warmtebronnen, zelf vind ik dit een erg fijn product om te gebruiken. Een wondertip: masseer je hoofdhuid elke dag een paar seconden! Dit is niet alleen goed voor je doorbloeding maar ook wordt je haargroei gestimuleerd.”

Eet gezond
Anne: “Gezonde voeding speelt ook een belangrijke rol voor een bos gezond haar. Eiwitten zijn erg belangrijk voor je haren, want het haar bestaat voor het grootste deel uit proteïne. Eet dus regelmatig bonen, granen, vlees, soja en eieren. Biotine (vitamine B8) voedt je haar ook heel erg. Dat zit in eieren, lever, melk en noten. Daarnaast zijn vitamine D, magnesium en ijzer erg belangrijke supplementen voor nóg mooier haar.”
Verzorg je haren tijdens en na het kleuren
Anne: “Verf jij regelmatig je haren? Het is belangrijk om zowel tijdens als na het kleuren je haar goed te verzorgen. Wij werken zelf in onze salons met een minerale verf dat Original & Mineral heet. Dit is een verf zonder ammonia en is dus minder slecht voor je haar. Een echte aanrader! Na het kleuren is het fijn om je haar net wat meer aandacht te geven door 1 keer in de week een masker te gebruiken. De Repair van Moroccanoil herstelt en voedt het beschadigde haar dan weer.”

“Het is heerlijk om lief voor jezelf te zijn, zowel innerlijk als uiterlijk!”

 

Share This Post