ANNE SERIESE VERTELT: WAT TE DOEN MET GRIJS HAAR

Elke week neemt onze hairstylist Anne Seriese (werkzaam in onze salon in de Jordaan) je mee in de wondere wereld van de kappers. Ze houdt je op de hoogte van de nieuwste haartrends- en nieuwtjes, geeft handige tips en vertelt je uitgebreid over alle do’s-and-don’ts op het gebied van haar.

12353406_961237230610233_1066632076_n 12317786_636922836445938_1313914223_n

Deze week: wat te doen met grijze haren?

Een vraag die ik heel veel krijg van klanten: “Help Anne! Ik word grijs! Zal ik het zo laten of verven?” Ondanks dat grijze haartjes helemaal in zijn, merk ik dat veel mensen niet blij zijn met hun (opkomende) grijze haren.

De leeftijd waarop je grijs wordt is voor het grootste deel genetisch bepaald. Maar de snelheid waarmee je haar verder vergrijst, heb je zelf best een beetje invloed op. Wist je dat ongezond eten, roken, een tekort aan vitamine B, stress en een afwijking aan je schildklier het proces kan doen versnellen? Grijs haar is pigmentloos. Het haar wordt steeds lichter en bleker totdat het uiteindelijk helemaal kleurloos wordt.

Wil jij je grijze haren verven of niet? Het is per persoon verschillend of je uiteindelijk je haar grijs laat worden of het blijft verven. Kijk wat voor jou zelf fijn voelt! Wat een leuke oplossing is zijn highlights en lowlights. Je kunt voor verschillende tinten kiezen, dus bijvoorbeeld een blonde kleur met een donkere lowlight zodat de grijze haren niet meer zo opvallen maar mooi door het haar blenden.

Ik ben trouwens van mening dat as grijs veel mooier is dan geel grijs, gebruik daarom altijd een zilver shampoo. De zilver shampoo van Original & Mineral is heel fijn en natuurlijk verkrijgbaar in onze salons.

Ohja…een voordeel als je je haren gewoon grijs laat worden:

De structuur van het grijze haar is veel steviger en stugger…en dat is weer fijn voor je volume 😉

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This Post