ANNE SERIESE VERTELT: WAT BETEKENEN DEZE KAPPERSTERMEN?!

Elke week neemt onze hairstylist Anne Seriese (werkzaam in onze salon in de Jordaan) je mee in de wereld van de kappers. Ze houdt je op de hoogte van de nieuwste haartrends, geeft handige tips en vertelt je uitgebreid over alle do’s-and-don’ts op het gebied van haar. Deze week: Wat betekenen deze kapperstermen?!

12353406_961237230610233_1066632076_n 12317786_636922836445938_1313914223_n

Voor onze klanten is het soms lastig te begrijpen als wij kappers weer allerlei “kapperstermen” gebruiken. Ik leg jullie bij deze uit wat die termen allemaal betekenen!

Hele/halve folie: Bij een hele folie zetten wij je hele hoofd in met folies, tot aan de nek door tot het voorhoofd. Een halve folie zegt het eigenlijk zelf al, dan zetten we alleen de bovenste helft van het hoofd in met folies.

Spoeling: Een spoeling is een semi-permanente kleuring. Deze kleuring is niet 100% grijsdekkend en vervaagd sneller als je je haar vaak wast.

Toner: Een toner is een kleurcorrectie, je kunt met een toner na het blonderen bijvoorbeeld de warmte (gele gloed) uit het haar halen.

Balayage: Balayage is een techniek die door de kleuring je haar eruit laat zien alsof de zon je haar lichter gemaakt heeft. De aanzet blijft wat donkerder en heel natuurlijk zetten wij wat vollere highlights over het hele haar in.

Inknippen: Hier knippen wij de puntjes van het haar in met onze schaar om de kniplijn wat te verzachten. Zodat er geen harde botte kniplijn ontstaat.

Undercut: Een ondercut is een kortere zij/bovenkant die je vaak ziet in korter haar. De onderkant sluit niet aan op de langere bovenkant.

Effileren: Effileren betekend uitdunnen. Met deze techniek gaan wij het haar luchtiger maken.

Blunt: Blunt is een bot geknipte lijn op een lengte. Vaak zit er in een blunt cut geen lagen.

Preppen: Preppen is het voorbewerken van het haar. Producten in het haar doen zodat je het bijvoorbeeld makkelijker kunt opsteken.

Zo! Dan zijn jullie voor de volgende keer beter voorbereid voordat je een afspraak bij ons maakt 😉

Tot de volgende keer! Liefs Anne

Ps. Je kunt eenvoudig via onze website een afspraak maken met één van onze kappers.

 

 

 

 

 

 

Share This Post