ANNE SERIESE VERTELT: TIPS TEGEN VET HAAR

Elke week neemt onze hairstylist Anne Ghebrial (werkzaam in onze salon in de Jordaan) je mee in de wereld van de kappers. Ze houdt je op de hoogte van de nieuwste haartrends, geeft handige tips en vertelt je uitgebreid over alle do’s-and-don’ts op het gebied van haar. Deze week: wat te doen tegen vet haar?

anne seriese

Hallo lieve mensen,

Vaak geef ik als tip mee aan mijn klanten om hun haren niet te vaak te wassen. Heel vaak krijg ik dan het antwoord; “maar dan is mijn haar zo vet”. In deze blog geef ik je tips tegen vet haar!

Eerst even een klein lesje over vet haar. Want hoe ontstaat vet haar? Welke factoren versnellen het proces en nog belangrijker, hoe kom ik er vanaf? De talgklieren in je hoofdhuid produceren talg. Dit komt omhoog naar de hoofdhuid, om de huid soepel te houden en te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Wanneer wij ons haar borstelen, verspreiden we deze talg over onze haren waardoor we glanzend haar krijgen. Als het haar teveel talg aanmaakt, wordt de bovenkant (de aanzet van het haar) vet, en dat ziet er niet mooi of fris uit. Daarnaast voelt het ook niet fijn aan.

In sommige gevallen is vet haar helaas genetisch bepaald. Heb je een vettere huid? Dan heb je ook sneller kans op vetter haar, omdat de talgproductie hoger is. Hormonen kunnen ook een rol spelen. Veel testosteron kan zorgen voor vetter haar. Maar ook stress kan een factor zijn. Want hoe meer stress, hoe hoger de talgproductie.

Mijn tips om vet haar te voorkomen:

  • Zorg ervoor dat je genoeg water drinkt. Ook voor je hoofdhuid is genoeg hydratatie heel belangrijk.
  • Ga niet te vaak met je handen door je haar. Dan activeer je de talgproductie en wordt je haar sneller vet.
  • Was je haar niet te vaak. Hoe vaker je je haren wast, des te vaker je de hoofdhuid masseert. Hiermee stimuleer je de talgkliertjes om meer talg aan te maken, met als resultaat vet haar.
  • Was je haar met een shampoo waar niet teveel parfum en sulfaat in zit. Onze Original Mineral (O&M) lijn is geheel mineraal en haarvriendelijk.
  • Probeer echt alleen je haar te wassen als het noodzakelijk is. Stel het wassen uit door middel van een droogshampoo. Spray wat droogshampoo op de hoofdhuid en wrijf het daarna een beetje in, en voilà,  je kunt weer even vooruit. Persoonlijk vind ik de droogshampoo van Moroccanoil heel fijn. Die hebben we nog niet zo lang binnen in onze salon. Het is een super fijne droogshampoo waar wij als kappers heel blij mee zijn!

mg_1389

 

 

 

 

 

 

Voor meer advies over onze producten, bel of kom gezellig langs in één van onze salons. Wij helpen je graag! Natuurlijk kun je ook via onze website een afspraak maken voor knippen en/of kleuren.

Tot volgende week! Liefs, Anne

Share This Post