day&night hairdressers
Prijslijst

Kapper Kim Addens

Terug
Kim Addens van Day and Night Kim Addens van Day and Night Kim Addens van Day and Night
Afspraak maken
Bekijk de Google reviews Reviews Schrijf zelf een review
Schrijf een review over Kim Addens
Voornaam
Achternaam
Werkt bij
Interview

'Ik kan geen dag zonder kleuren'


Lees het interview met Kim Addens

Mijn zusje was mijn oefenpop

Als meisje van 7 was ik al met haren bezig. Ja, ik wist al jong wat ik wilde worden. Mijn zusje, die 4,5 jaar jonger is, was mijn oefenpop. Na de MAVO ben ik dan ook direct doorgegaan naar de kappersopleiding. Net 16. Ik zou nog steeds niet weten wat ik anders zou willen doen dan haarstyliste zijn. Overigens is mijn zus intussen ook haarstyliste en dus ook die van mij. En ze is mijn beste vriendin.

Met mooi haar kun je mensen zó blij maken

De meeste klanten komen naar je toe omdat er iets is met het haar, ze zijn voor het eerst in de salon óf zijn overgestapt met een reden en hebben een bepaalde wens. Ik zie het iedere keer weer als een persoonlijke uitdaging om aan de verwachting van een klant te voldoen. Met mooi haar kan je mensen zó blij maken. Dat maakt gewoon mijn dag.

Door veel te communiceren en een uitgebreid adviesgesprek te voeren over wat een klant belangrijk vindt ontstaat een beeld hoe het hem of haar naar de zin te maken en een kapsel te creëren dat ook echt bij diegene past. Het hoeft soms niet ingewikkeld te zijn om iets te veranderen. Hoe vaker de klant komt, hoe beter je de klant en het haar leert kennen natuurlijk. Een klant die liever wegduikt in een tijdschrift? Ook dat mag! Persoonlijk houd ik er wel van als iemand toe is aan een flinke verandering. In de vorige salon was ik color educator. Ik zou niet een dag zonder kleuren kunnen. Het is mijn passie in het vak. Je kunt er je coupe net even mee 'af' maken.

We delen de passie voor het vak

Het moet goed doordacht zijn om iets te veranderen. Ik heb vóór Day & night pas bij twee andere salons gewerkt. Beide in het Gooi. Dat is ook waar ik woon. Als iets goed is zou ik niet zo snel voor verandering kiezen. Maar soms heb je verandering nodig. Ik ben nu moeder van Demian. Dat is al een flinke verandering. Doordat ik niet langer fulltime (en meer dan dat) werk werd ik me bewust van de behoefte me weer volledig op de klant te focussen.
Doordat ik in de vorige salon de rol van supervisor vervulde ging veel tijd op aan het beantwoorden van vragen van collega's.
In de salon waar ik begon als stagiair werd ik volwassen. Het was een kleine salon waar ik ontzettend veel aandacht kreeg. Ik leerde hier ook dreads invlechten. Dat kan ik nog steeds!

Als je toe bent aan verandering zoals bij mij het geval was moet je het goed doen en niet een straat verderop gaan werken. Voor deze zet is er veel gesproken thuis waarop ik besloten heb de stap naar Amsterdam te maken. Bij Day & Night heeft iedereen een andere achtergrond. Dat trekt klanten en creërt ontzettend veel sfeer. Het voelde meteen heel goed om vakgenoten te ontmoeten met heel andere denkbeelden. We zijn totaal verschillend van elkaar, maar delen de passie voor het vak.

Do what you love, love what you do

Het is vanwege alle ellende in de wereld dat ik me nog meer besef dat ik me gelukkig mag prijzen te doen wat ik het allerleukst vind. Mijn vriend werkt in de detailhandel en doet ook wat hij leuk vindt. Sinds de kappersopleiding heb ik al verkering met hem. We zijn samen volwassen geworden. Je merkt trouwens pas hoe verschillend je bent als je ouders wordt. We zijn tegenpolen, maar met een fantastische klik.
We delen de zorg voor onze zoon en door de inzet van onze (schoon)ouders kunnen we met ons hoofd volledig bij het werk zijn. Ik kom uit een fijn gezin en heb het altijd heel goed gehad vroeger. Mijn ouders wonen nog steeds in het huis waar mijn zus en ik geboren zijn. Het voelt ook nog steeds als mijn huis, ook al ben ik al 12 jaar uit huis. We eten in ieder geval één keer in de week bij mijn ouders als we Demian ophalen. Daar is mijn zus dan ook, zo gezellig is dat.
Mijn vriend en ik realiseren ons dat we nu aan het werk zijn, maar houden in het achterhoofd dat we werken om te leven en niet andersom!
Er is één keer per jaar ruimte voor vakantie. Het is onze droom om ooit voor langere tijd op reis te gaan en dat we dan alle tijd van de wereld hebben om alleen maar mooie plekken te bekijken en te genieten van wat te eten en drinken.Mijn profiel


Favoriete vakantie
Op een camping aan het strand in Spanje.
Ik wil ooit nog eens naar Thailand of Bali. Dat lijkt me nog eens een mooie droomvakantie!

Salons
Hot Gozzip in Bussum - 6 jaar
Salon B in Hilversum - 8,5 jaar
Day & night in de Pijp (dinsdag, vrijdag en zaterdag)

Opleiding
MAVO
ROC Utrecht (het 3e jaar in Hilversum)
en tig vakopleidingen, kleur- en fohncursussen

Privé
Al heel lang verkering met Poyan, zoon Demian

Vrije tijd
Het liefst naar buiten! Naar de speeltuin,
naar buiten of naar het water, Muiderberg, Loosdrecht.
Lekker eten en drinken