day&night hairdressers
Prijslijst

Kapper Stefanie

Terug
Stefanie van Day and Night Stefanie van Day and Night Stefanie van Day and Night
Afspraak maken
Bekijk de Google reviews Reviews Schrijf zelf een review
Schrijf een review over Stefanie
Voornaam
Achternaam
Werkt bij
Instagram
See more from Instagram
See less from Instagram
Interview

'Ik ben altijd gefacineerdgeweest door vormen envooral lijnen in de mensenen objecten om me heen.'


Lees het interview met Stefanie

VERTROUWEN IN MIJN EIGEN STIJL

Op mijn 4e ben ik vanuit Curacao met mijn ouders naar Zeeuws Vlaanderen verhuisd. Het was even wennen maar mijn droomwereld met zelfgemaakte poppenhuizen vormden een fijne afleiding. Op latere leeftijd ontdekte ik dat ik niet zonder creativiteit kon en besloot ik een allround- kappersopleiding te volgen. Mijn thuisbasis voelde al snel te klein en voor ik het wist woonde ik in Amsterdam waar ik de Dik Peeters visagie- vakopleiding volgde. In de salons waar ik later werkte ontdekte ik dat ik een eigenaardge stijl heb en dat was wennen voor sommigen. Gelukkig leerde mijn rol als Sebastian Educator me hoe ik mijn eigen stijl en technieken te ontwikkelen. Maar bovenal hoe belangrijk het is te vertrouwen op je ogen en gevoel en dat ik gerust de knipregeltjes mocht laten gaan. Als eigen baas bij Day & Night geniet ik de vrijheid me op dat vlak nog meer te ontwikkelen.

GOED HAAR VALT EN ZIT LEKKER

Ik begin altijd met het bestuderen van de persoon, het haar, de vorm van het gezicht maar ook de manier waarop iemand binnenloopt. Vervolgens laat ik de klant zijn of haar verhaal in alle rust vertellen. Als iemand er niet uitkomt, vul ik het aan, maar ik praat bewust nooit voor mijn beurt. Zo hoop ik te voorkomen dat ik dingen voor de ander ga invullen. Ik zie heel snel welke vormen goed bij de persoon voor me passen. Ik ga altijd uit van de natuurlijke valling van het haar. Haar dat goed valt en lekker zit is voor mij belangrijker dan perfect technisch geknipt kapsel. Als het haar niet al te stijf staat van de stylingsproducten knip ik op droog ongewassen haar. Dan weet je precies hoe het er dagelijks uit gaat zien en dat is wat uiteindelijk telt.

VORMEN & LIJNEN

Ik ben altijd gefacineerd geweest door vormen en vooral lijnen in de mensen en objecten om me heen. De uitdaging zit voor mij in het bepalen hoe ik een vorm kan maken die gewoon klopt. Het creeren van een balans tussen textuur, vormen de kaaklijn, neus, hals etcetera. Maar dankzij Sebastian Professional wordt ik twee keer per jaar bijgeschaafd op het gebied van techniek en ben ik op de hoogte van knip en stylingtechnieken en ontwikkelingen in de mode, muziek en kunst. Aan de andere kant leer ik tegelijkertijd veel van anderen. Zo ken ik bijvoorbeeld een huidtherapeute waarmee ik op zoek ga naar de karaktereigenschappen van de huid en hoe dit zich verhoudt tot het haar en lichaamsvormen. Ik leer huid problemen te herkennen en kan daarmee iemand doorsturen en vice versa. Ik stel mezelf vaak de vraag waarom iets juist wel of niet werkt. Hierdoor ben ik constant op zoek naar antwoorden die mijn stijl verfijnen. Mijn ervaringen met klanten zijn in dat opzicht uiteindelijk mijn grootste inspiratiebron.

ACHTER HET UITERLIJK

Ik hoor vaak dat ik een vrij eigenzinnige klantenkring heb. Dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat ik van mijn ouders altijd heb meegekregen dat het draait om de persoon achter het uiterlijk, niet het uiterlijk zelf. Ik veroordeel niet snel. Ik ben niet zo bezig met modegrillen en trends en dat maakt ik altijd heel blanco start. Als je je op en andere manier in mensen, hun ideen en beweegredenen gaat verdiepen loont dat enorm. Ik leer de meest creatieve en extravagante mensen op een manier kennen die ik zelf niet had kunnen voorspellen omdat ik me laat leiden door de persoon. Juist dat stukje vrijheid in denken dat ik ze kan bieden blijkt vaakt de reden dat ze terug komen.

PERFECTIONISTKUNSTZINNIGLUISTERAAR

Mijn profiel


Opleiding:
* Allround kapper 2000
* Dik Peeters visagie 2006
* Sebastian professional haircutting/hairstyling, product+presentation training (2011)

Gewerkt bij:
* Hairplay 2007-2012

Favorieten:

Eten:
* Ik word altijd blij van Thais!

Restaurant:
* Pasta Di mama in Haarlem goed eten, goede en leuke bediening.

Vakantielanden:
* Europese steden zoals Barcelona. Wenen is mijn tweede thuis.

Mijn volgende bestemming:
Ik ben pas gelukkig als ik op Hawaii geweest ben maar dat duurt nog even.

In mijn vrije tijd:
Ik probeer zo veel mogelijk te doen voor de mensen in mijn omgeving zoals ouderen bezoeken, en praktische en geestelijke hulp bieden. Een gezond leven leiden vind ik ook erg belangrijk dus ik sport geregeld en ondersteun mijn partner in zijn bedrijf.