day&night hairdressers
Prijslijst

Kapper Kim

Terug
Kim van Day and Night Kim van Day and Night Kim van Day and Night
Afspraak maken
Bekijk de Google reviews Reviews Schrijf zelf een review
Schrijf een review over Kim
Voornaam
Achternaam
Werkt bij
Instagram
See more from Instagram
See less from Instagram
Interview

'Knippen is voor mij nooiteen baan geweest. Ik werkvanuit mijn passie voor hetvak!'


Lees het interview met Kim

MET PASSIE ZOALS OMA

Als braaf meisje uit Houten was ik altijd op zoek naar manieren om mezelf te uiten. Of ik nou op mijn handen stond of aan het zingen was, zolang mijn energie er maar uit kon. Toen ik vertelde dat ik kapster wilde worden werd die creatieve energie juist nog meer gestimuleerd door mijn familie. Het was een onvervulde droom van mijn moeder en het beroep van mijn, toen inmiddels overleden, half Italiaanse oma. Na het behalen van mijn kappersdiploma en het volgen van meerdere trainingen ging ik aan de slag in een salon in Utrecht waar ik vervolgens tien jaar ervaring op heb kunnen doen. Bij een Italiaanse collega kapper leerde ik de gedreven en temperamentvolle kant van mezelf kennen. Ik herkende mezelf in zijn manier van werken die gebaseerd was op een overloed aan passie en oog voor detail. In dat opzicht is knippen nooit zomaar een baan voor mij geweest. Ik werk vanuit de passie voor mijn vak!

GEBALANCEERDE ENERGIE

Ik kan mezelf verliezen in een nieuwe klant of uitdaging. Ik analyseer de vormen van het gezicht en neem de tijd om te praten en ontdekken wat de wensen zijn. Zodra ik daar een duidelijk beeld van heb geef ik de volle 100% en ga ik aan de slag. Toch ontdek ik dat ik deze energie soms moet matigen. Zo wilde ik vroeger het liefst snel met verf aan de slag omdat het zo veel oplossingen kan bieden. Dan paste ik soms 101 kniptechnieken toe in 1 model. Maar juist daar is een meer bedachtzame manier van toepassing omdat het een drastische verandering is om het haar te transformeren. Ik ben blij dat ik de afgelopen jaren een gebalanceerde stijl heb kunnen ontwikkelen, zonder mijn passie en enthousiasme te verliezen.

SPROOKJES OM TE ZIEN

Ik raak ge�nspireerd door het Italiaanse modebeeld en de manier waarop de Avant Garde in het straatbeeld laat zien wat er speelt. Die naturel looks, perfect gestyled, goeie hakken eronder, dat vind ik als kapper zo gaaf om te zien. Italiaanse topkapper Angelo Seminara inspireert me omdat hij met diezelfde glamour de artistieke kant van het vak opzoekt. Die perfect gedetaileerde gekleurde en gestijlde kapsels en coupes die zo in een highfashion magazine kunnen, dat is toch een sprookje om te zien! Ik ben dankbaar voor het feit dat ik zelf ook dat soort momenten mee mag maken. Zo ga ik binnenkort bijvoorbeeld naar Frankrijk voor een bruid die daar gaat trouwen. Ik doe de styling, een �up-do� en de visagie in een salon daar en op locatie. Ze wilt pers� dat ik mee ga omdat ze het vertrouwen heeft dat ik dat het best zou kunnen doen. Hetzelfde geldt voor een klant die ik dit jaar naar Abu Dabi achterna zal reizen voor een kort verblijf waarbij ik dagelijks haar haar mag verzorgen. Het is enorm inspirerend zo te mogen werken en mezelf uit te kunnen dagen met dit soort mooie reizen, dat maakt me trots op mijn vak.

HET BEGINT BIJ DE SCHAAR

Goed knippen begint bij mijn unieke schaar. Toen ik een aantal jaar geleden in Itali�, was voor een show van Alex de Stefano werd ik op slag verliefd op de Ventaglio, een nieuwe schaar met innovatief knipsysteem. Amsterdamse meiden dragen hun haar vaak lang en bij de meeste krijg ik de vraag er zo min mogelijk af te halen. Deze schaar maakt je haar gezonder en geeft het meer volume zonder er lengte vanaf te halen, heel uniek. Ook krullen knip ik er graag mee als het haar droog is. Vooral omdat ik daarna negen van de tien keer mag horen dat het nog nooit zo goed heeft gezeten. Zo�n compliment is top, maar daarna op straat zien dat je klant het snapt, stijlt en het nogsteeds zit, dat is uiteindelijk waar je het allemaal voor doet. Dat moment dat ik ze op straat zie lopen en denk � �Dat bedoel ik nou, JA!

PASSIEITALIAOOG VOOR DETAIL

Mijn profiel


Voornaam: Kim

Opleiding:
* ROC Nieuwegein

Gewerkt bij:
* Blitzz Hairstyling
* Alessio Hairways * Jitty's Hair and Make-up

Favoriete eten:
* Sushi
* Poffertjes
* Pizza
* Pasta
* Indonesies

Mijn volgende vakanties:
* Abu dabi * Bali